انواع نورپردازی در مسیر های پر تردد شهری از نظر نوع نور و سیستم اجرا

بدون دیدگاه
مقالات
انواع نورپردازی در مسیر های پر تردد شهری از نظر نوع نور و سیستم اجرا

شاید هیچ زمانی به اندازه ی رفت و آمد در خیابان و گیر کردن در شلوغی و ترافیک زندگی انسان را به چالش نکشد. این خیابان ها هستند که بیشترین وقت ما را برای رسیدن به محل کار، منزل، باشگاه، سفرو … می گیرند. پس چه بهتر که با حس بهتر در خیابان ها و معابر آمد و شد کنیم، چه قدم زنان و چه سوار بر خودرو.
خیابان ها و معابر شهری مملو از عناصر طبیعی و غیر طبیعی اند. برخی در روز زیبا جلوه می کنند مانند درختان و برخی خیر. ولی در شب، همه ی این عناصر زشت و زیبا در هجوم تاریکی رنگ می بازند و تنها باعث وهم، زشتی و ملال آوری می شوند.

از این رو با نورپردازی اصولی، زیبا و متناسب می توان این وقت گیرترین نقاط زندگی روزمره را در شب نیز به مکانی زیبا و هیجان بخش تبدیل نمود. معابر و خیابان ها از نظر نوع طراحی نورپردازی و سیستم اجرا که موضوع مورد بحث این مقاله است به چند دسته ی کلی تقسیم می شوند.

1- معابر دارای درخت:

در این حالت اگر تنه ی درختان تا ارتفاعی بدون شاخ و برگ باشد بهترین روش نورپردازی استفاده از چراغ های دفنی است. ولی اگر درخت از نزدیکی زمین پرتراکم بوده و شاخ و برگ فراوان داشته باشد می توان با استفاده از چراغ های نصب شده بر روی پایه های جداگانه، آن ها را نورپردازی کرد. هر چند خود این پایه ها باعث لطمه به زیبایی بصری می شوند و توصیه می شود برای نصب این چراغ ها از پایه های روشنایی استفاده شود. برای این گونه از نورپردازی می توان چراغ های تک رنگ، مولتی کالر(RGB) و یا فول کالر استفاده کرد.

2- معابر دارای پایه ی روشنایی:

برای پایه های روشنایی می توان از المان های نورپردازی متناسب با فرهنگ، اقلیم و تاریخ منطقه استفاده نمود. با وجود گذشت زمان طولانی از عمر این گونه نورپردازی ها، ولی کماکان طرفداران زیادی داشته و کمک بسیار شایانی به تلطیف فضای خیابان ها، معابرو بلوارها می کند. المان های نورپردازی نیز در سه گونه ی رنگ ثابت، RGB و فول کالر قابلیت اجرا بر روی این پایه ها دارند.

3- معابر عریض:

برای معابر عریض می توان از المان های نورپردازی عرضی استفاده نمود که بسیار جذاب هستند. این المان ها از فواصل دور نیز قابل رویت اند و با توجه به قرار گیری پشت سر یکدیگر، پرسپکتیو بسیار زیبایی برای عابران و رانندگاه ایجاد می کنند. این المان ها مانند المان های دسته ی دوم در هر سه شکل قابل ساخت هستند. (رنگ ثابت، RGB و فول کالر)

سازه های عرضی شهر گلدشت

البته به جز موارد ذکر شده ی کلی، انواع بسیار مختلفی از نورپردازی قابل در معابر دیگر شهری قابل اجراست که در مقالات بعدی به آن ها خواهیم پرداخت.

 

 

 

نوشتهٔ پیشین
نکات مهم در نورپردازی باغ
نوشتهٔ بعدی
اهمیت نورپردازی پیاده رو ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up