اصول نورپردازی داخلی ساختمان

بدون دیدگاه
مقالات
روشنایی نمای داخلی ساختمان

نورپردازی داخلی ساختمان اصل بسیار مهمی است که در طراحی داخلی ساختمان باید حتما به آن توجه کرد. رایج ترین روشی که در نورپردازی داخلی ساختمان کاربرد دارد استفاده از نورهای مخفی است. فضاهای داخلی ساختمان همگی مهم هستند و برای نورپردازی به شکل صحیح، طراح نورپردازی باید به  فضاهای داخلی ساختمان مانند: آشپزخانه، سرویس بهداشتی، اتاق نشیمن و … به یک اندازه اهمیت دهد. با وجود این که رعایت استانداردهای روشنایی اهمیت زیادی دارد اغلب افراد به آن توجه نمی‌کنند و نورپردازی قسمت های مختلف خانه را یکسان طراحی می کنند.

با نورپردازی داخلی ساختمان علاوه بر اینکه فضای داخل ساختمان خود را روشن تر می‌کنید، محیط خانه را برای سکونت راحت تر و دلنشین تر خواهید کرد. اگر قصد دارید دکوراسیون منزل خود را زیبا تر کنید توصیه می شود حتما به نورپردازی داخل ساختمان خود اهمیت زیادی دهید. برای آشنایی بیشتر با نکات مهم در نورپردازی داخلی ساختمان با شرکت پایارسا الکترونیک مجری نورپردازی ساختمان همراه باشید.

نورپردازی اتاق نشیمن

برای نورپردازی اتاق نشیمن از: روشنایی عمومی، نورپردازی متمرکز و نورپردازی محدود می‌توان استفاده کرد. نورپردازی از سقف یا روشنایی عمومی برای روشن کردن اتاق نشیمن کافی است و مقدار نسبتا کمی از نور را در منطقه وسیعی انتشار می‌دهد. نورپردازی متمرکز تنها بر روی قسمت خاصی تمرکز دارد و آن قسمت را روشن و برجسته می‌کند.

نورپردازی اتاق نشیمن ساختمان

با نورپردازی محدود می‌توانید زمانی که تمام اتاق تاریک است، یک قسمت را روشن کنید. توصیه می‌شود برای اتاق نشیمن خود از سه نوع نورپردازی استفاده کنید تا در زمان نیاز هر کدام از آن ها را به کار ببرید. جالب است بدانید در فضای نشیمن، استفاده از لامپ با شکل هندسی در سقف و نورهای مخفی پشت تلویزیون باعث ایجاد تفاوت با سایر فضاها می‌شود.

نورپردازی سالن غذاخوری

برای نورپردازی اتاق غذاخوری مانند سایر فضاهای داخلی ساختمان، نور طبیعی، بهترین و ایده آل ترین نور است. در اتاق غذاخوری حتما لوستر یا منبع نور را درست بالای میزغذاخوری قرار دهید تا سطح میز کاملا روشن باشد. قرار دادن شمع روی میز غذا خوری جلوه رمانتیکی در فضا ایجاد می‌کند. در فضاهایی از خانه که تاریک ترند و نور نمی‌تواند درست داخل آن نفوذ کند باید توجه بیشتری به نورپردازی کرد. در اتاق غذا خوری، بوفه، میزغذاخوری و میزکناری باید حتما نورپردازی مخصوص به خود را داشته باشند. در ادامه انواع روش‌های نورپردازی سالن غذاخوری را برای شما نام می بریم.

لوستر: لوستر اهمیت زیادی در اتاق غذاخوری دارد و باید آن را متناسب با سبک دکوراسیون و اندازه اتاق خواب خود انتخاب کنید. همان طور که اشاره شد لوستر را باید در مرکز اتاق و بالای میز ناهار خوری قرار دهید.

نورپردازی اتاق غذا خوری

نورپردازی پایین تاب‌: با نورپایین تاب می‌توانید قسمت های خاص اتاق غذاخوری مانند آثارهنری یا میزهای خاص را برجسته کنید. این سبک نورپردازی را می‌توان با استفاده از هالوژن ها انجام داد.

نورپردازی ملایم: با نورپردازی ملایم می‌توانید فضایی آرام و تسکین دهنده برای ساکنین به وجود آورید. قرار دادن آباژور زیبا در جایی مناسب از خانه، فضایی آرام به وجود می‌آورد.

نورپردازی سرویس بهداشتی

نورپردازی سرویس بهداشتی باید به گونه ای باشد که فرد بتواند چهره اش را واضح در آینه مشاهده کند و با نوری بدون سایه یا تغییر چهره خود را آرایش کند. نورچراغ ها و محل نصب وسایل روشنایی در سرویس بهداشتی اهمیت زیادی دارد. چراغ ها را جایی نصب کنید که کم‌ترین میزان سایه را در زیر چشم و گردن افراد ایجاد کند. از چراغ های مخصوص نورپردازی سرویس بهداشتی استفاده کنید. افراد باید بتوانند پیشانی و گونه های خود را با وضوح زیادی ببینند.

هرچقدر اندازه سرویس بهداشتی بزرگ تر باشد به نورپردازی مفصل تری شامل هالوژن ها و چراغ های سقفی نیاز است. نور سرویس بهداشتی تنها باید آن را روشن تر کند و تغییری در رنگ محیط ایجاد نکند. در این محیط از خانه از لامپ های فلورسنت استفاده نکنید. بهترین انتخاب برای سرویس بهداشتی، استفاده از لامپ هایی با نور سفید یا لامپ هایی است که نوری نزدیک به نور طبیعی خورشید دارند.

نورپردازی سرویس بهداشتی

نورپردازی فضای داخلی ساختمان با نورهای مخفی خیره کننده

با نورپردازی مناسب می‌توانید جلوه های زیبایی در خانه ایجاد کنید. زیر شلف‌ها، بهترین نقطه برای استفاده از نور مخفی است. زیر هر طبقه از شلف ها را نورپردازی کنید تا شب هنگام دیدن وسایل دکوری تان لذت ببرید. کانتر آشپزخانه یا سالن غذا خوری فضای مناسبی برای استفاده از نور مخفی است تا فضایی شاعرانه و صمیمی تری هنگام صرف ناهار داشته باشید. در حمام یا سرویس بهداشتی نیز می توانید از نور مخفی استفاده کنید. معمولا از نور مخفی در سرویس بهداشتی، در محل اتصال سقف و دیوار استفاده می‌شود.

از نور مخفی می‌توان برای پشت آینه ها یا دیگر وسایل و تجهیزات سرویس بهداشتی استفاده کرد. از نورمخفی برای راه پله ها نیز می‌توان استفاده کنید. در دل دیوارهای بغل راه پله خانه، شکاف هایی ایجاد کنید و داخل آن ریسه های نوری قرار دهید. با این ترفند جذابیت راه پله ها بیشتر می شود. برای راهروهایی که منبع روشنایی ندارند استفاده از نور مخفی مناسب است، مخصوصا پشت تابلوها یا دیوارهای کاذب. با نور مخفی چهره راهرو تغییرمی کند و جلوه آن زیباتر می شود.

هماهنگی نورپردازی با معماری داخلی

یک نورپردازی خوب زمانی بیشترین تأثیر را دارد که با ارکان دیگر طراحی دکوراسیون داخلی و معماری داخل ساختمان هماهنگ باشد. گاهی اوقات حتی لازم است در معماری تغییرات جزئی انجام شود تا نورپردازی بهتر باشد. در هر دو صورت این دو باید تکمیل کننده یکدیگر باشند. فضاهایی که از لحاظ معماری، نور طبیعی کمتری دریافت می کنند باید نورپردازی قوی تری داشته باشند.

اشتباهات رایج در نورپردازی داخل خانه

استفاده از لامپ‌های رشته ای و هالوژنی بدون قابلیت کم کردن نور: نورپردازی باید به گونه ای باشد که بتوان میزان نور را با تعداد کلیدهای بیشتر کنترل کرد. با کنترل روشنایی، میزان مصرف انرژی و گرمای خروجی کاهش می یابد و لامپ طول عمر بیشتری دارد. یکی از اشتباهات رایج در نورپردازی فضای داخل خانه استفاده از لامپ های رشته ای و هالوژنی بدون قابلیت کم کردن نور است.

هماهنگ نبودن نورپردازی محیطی و کاری با نورپردازی تأکیدی: یک نورپردازی داخلی خوب باید انواع مختلفی از نورها در خود داشته باشد. نورهای محیطی همان نور عمومی هستند که برای راه رفتن در اطراف، گفتگو و شناسایی اشیاء لازم است. نور عملکردی، نوری است که برای انجام کارها مانند خردکردن سبزی، اصلاح صورت و مطالعه مناسب است. با نورپردازی تأکیدی می توانید آثار هنری مانند کاشی های شیشه ای حمام را برجسته تر کنید و جلوه زیبایی به آن بدهید. ترکیب این سه نور در کنارهم جذابیت و قابلیت بیشتری به خانه می بخشد.

عدم توجه به کارایی فضا: هنگام انتخاب سبک نورپردازی باید حتما به کاربرد فضا توجه کرد. به طور مثال کارایی اتاق خواب با اتاق کار کاملا متفاوت است، بنابراین اتاق کار به نور بیشتری نیاز دارد. در اتاق خواب سبک نورپردازی باید به گونه ای باشد که آرامش بیشتری ایجاد کند به همین خاطر در آن از لامپ هایی با رنگ ملایم و شدت نور کم می‌توان استفاده کرد.

نورپردازی اتاق خواب

عدم کنترل روشنایی به صورت مجزا: در نورپردازی نباید کنترل روشنایی را به صورت مجزا انجام داد. برای اینکه بهره کافی را ببرید باید هر کدام از نورها مانند: نورهالوژنی، نور LED تنظیم جداگانه داشته باشد. کنترل منابع متعدد نوری را می‌توان با کلیدپریزهای چندکاره یا سیستم جعبه دیواری برای کنترل نور یک اتاق یا کنترل بی سیم نور پردازی انجام داد. استفاده از سیستم نورپردازی هوشمند یکی از بهترین راه‌های کنترل مصرف برق و صرفه جویی است.

با نورپردازی هوشمند، شما دیگر نیازی به استفاده از کلیدهای خاموش و روشن ندارید و این کار را توسط سنسورها انجام می دهید. در نورپردازی هوشمند می توان از انواع سنسورهای نوری و حرکتی و لامپ های با کنترل زمانی که در یک زمان مشخص روشن و خاموش می شوند استفاده کرد. هم چنین می‌توان کنترل  خاموش و روشن کردن منابع نور را با استفاده از تکنولوژی های روز مانند گوشی تلفن همراه انجام داد.

نوشتهٔ پیشین
نورپردازی چیست؟
نوشتهٔ بعدی
نورپردازی شهری با استفاده از لوستر های حجمی در خیابان لاهور و حمزه اصفهانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up