انوع لامپ و چراغ های نمای ساختمان

بدون دیدگاه
مقالات
انوع لامپ و چراغ های نمای ساختمان
انتخاب نوع چراغ های نمای ساختمان برای نورپردازی نمای ساختمان اهمیت زیادی دارد .  استفاده اصولی از عناصر مختلف جهت نورپردازی نمای ساختمان نه تنها جذابیت ساختمان را بیشتر می کند بلکه مناظر زیبایی را در شب ایجاد می کند که باعث می شود زیبایی شهر چندین برابر شود .
برای نورپردازی ساختمان باید از چراغ مناسب و به جا استفاده کرد . به طور مثال برای ساختمان های بلند باید از چراغ هایی استفاده کرد که پرتاب نور بالایی دارند و عموما نور را به صورت خطی تولید می کنند .

انواع لامپ های نورپردازی ساختمان

لامپ های led در نورپردازی نمای ساختمان کاربرد زیادی دارد . ازانواع لامپ های led می توان به وال واشر نورپردازی ، ریسه نمای ساختمان ،نئوفلکسی ها ، چراغ نما لنزدار ، چراغ نور افکن ، چراغ دیواری ، چراغ حیاطی اشاره کرد .

لامپ های led

لامپ های LED از نوع جامد هستند و برای روشنایی در آن ها از دیود نور افشان استفاده می شود .  اوایل لامپ های led نور ملایم داشتند و از آن ها به عنوان نشانگر در وسایل برقی استفاده می شود اما با گذشت زمان استفاده از آن ها به عنوان عناصر روشنایی گسترش پیدا کرد و این لامپ های کم مصرف با نور سفید و ملایم به بازار عرضه شدند . این لامپ ها مزیت های زیادی دارند به همین دلیل افراد زیاد از آن استفاده می کنند .
لامپ های led قیمت ، مدل و طرح های مختلفی دارند که درجه حفاظت اکثر آن ها IP68 است . این چراغ ها ضد آب اند و پرتاب نور بالایی (تا بیش از 30 متر )دارند . با استفاده از این چراغ ها می توانید به نمای ساختمان جلوه ویژه ای ببخشید .

وال واشر LED

یکی دیگر از تجهیزات نورپردازی ساختمان وال واشر است . این چراغ نور را به صورت خطی تولید می کند و معمولا جهت ایجاد خطوط نور در عرض های مختلف نمای ساختمان به کار می رود . وال واشرال ای دی درجه حفاظتی بالایی دارد که از قرار گرفتن چندین منبع نوری ال ای دی با تکنولوژی لامپ اس ام دی به صورت خطی تشکیل شده است .
این چراغ ها قادرند نور خطی و یکنواخت را در طول زیاد ساطع کنند . وال واشر یک پروژکتور نورپردازی پیشرفته با قابلیت کنترل و هدایت نور است . این چراغ ها در نمایش با شکوه و مجلل نمای ساختمان ، بدنه ی پل ها ، انواع دیوار ها و بناهای تاریخی نقش مؤثری دارند .
انوع لامپ و چراغ های نمای ساختمان

ریسه های LED

از ریسه های LED برای استفاده در نمای ساختمان به خصوص در شیار سنگ ها به عنوان نور مخفی می توان استفاده کرد .

پروژکتور LED

چراغ های پروژکتور ال ای دی کل سطح دیوار نمای ساختمان را می توانند از فاصله دور روشن کنند . از این چراغ ها هم چنین در نورپردازی فضاهای باز که به نور با شدت بالا نیاز است استفاده زیادی می شود .تخصص چراغ های روشنایی در روشنایی مناطق بزرگ با شدت نور بالا است و نقطه تاریک در سطح باقی نمی ماند.

چراغ نورافکن

نورافکن ها معمولا برای روشنایی فضاهای بزرگ و بیلبوردهای تبلیغاتی کاربرد دارند . طول عمر این نور افکن ها معمولا بالا است و با توجه نوع آن مصرف انرژی متفاوتی دارند .

چراغ زمینی یا چراغ دفنی

یکی از انواع چراغ های دفنی ، چراغ دفنی LED است که به صورت گسترده از آن می توان برای نورپردازی نمای ساختمان ، ستون ها ، بناهای یادبود ، آثار باستانی ،مجسمه ها و فضای سبز استفاده کرد .این چراغ ها طول عمر بالایی دارند و هزینه اجرایی تعمیر و نگهداری آن هامعمولا اندک است .چراغ های دفنی با توجه به موقعیت قرار گیری شان در برابر نفوذ آب مقاوم بوده و معمولا ضد خش و ضد خمیدگی هستند.

چراغ های دفنی یکی از چراغ های پرکابرد در نورپردازی اند . این چراغ ها نور را به صورت هاله ای از نور به اجسام می تابانند و باعث ایجاد سایه روشن های زیبا می شوند.چراغ های زمینی در زمین جانمایی می شوند و برای برجسته کردن محیط کاربرد دارند . از این چراغ ها می توان برای نورپردازی فضاهای عمومی ، نمای ساختمان ، فضاهای داخلی استفاده کرد .

چراغ استخری

چراغ استخری یک پروژکتور مخصوص است که برای زیر آب طراحی شده است . این چراغ ها نوعی از پروژکتورهای LED هستند که درون قاب با درجه حفاظت IP68 طراحی شده اند . این پروژکتور ها جهت نورپردازی استخر در انواع استخر ها ، حوض ها ، آب نماها و فواره ها مناسب هستند .چراغ یا پروژکتور استخری در انواع روکار و توکار در توان های مختلف می باشد.

نکات مهم پروژکتور برای نورپردازی نما

فاصله

بهتر است چراغ های پروژکتور را در فاصله ای به نسبت 75 درصد ارتفاع ساختمان نصب کنید . به طور مثال اگر یک ساختمان 20 متر ارتفاع داشته باشد ، چراغ پروژکتوری ال ای دی در فاصله عرضی 15 متر با زاویه تابش مشخص کارایی و بهره وری بهتری در تولید نور و روشنایی نمای ساختمان دارد. فاصله بین دو پروژکتور ال ای دی نباید بیش از دو برابر این نسبت باشد.

ارتفاع نصب

 

ارتفاع نصب چراغ پروژکتوری نباید کمتر از 60 درصد ارتفاع کل ساختمان باشد و حداقل ارتفاع نصب نسبت به ارتفاع کل ساختمان سنجیده می شود . در یک ساختمان 20 متری حداقل ارتفاع باید  12 متر باشد .

زاویه و جهت

جهت نور باید به سمت نمای ساختمان و به گونه ای باشد که  حداقل 60 درصد ارتفاع بالایی ساختمان را هدف روشنایی خود قرار دهد . پروژکتور یک نور پایین به بالا ساطع می کند تا ارتفاع ساختمان بلندتر و کشیده تر از حالت عادی به نظر بیاید. همچنین با استفاده از پروژکتور های ال ای دی با پایه های قابل تنظیم می توان زاویه و جهت را نیز تغییر داد.

نوشتهٔ پیشین
ویدئومپینگ در رستوران
نوشتهٔ بعدی
نورپردازی موضعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up