طراحی نورپردازی پل ها

بدون دیدگاه
مقالات
نورپردازی پل ها

یکی از مواردی که در زیبا تر کردن جلوه نورپردازی شهری تأثیر زیادی دارد نورپردازی پل ها است . پل ها سازه هایی هستند که قسمت های مختلف شهر را به هم ارتباط می دهند . پل ها معمولا از سنگ، چوب، آهن، فولاد، بتن یا مواردی از ترکیب آن ها ساخته می شوند .به بیان دیگر می توان گفت پل های شهری معمولامسیر و معبری هستند بر روی رودها ، کانال ها ، خطوط راه آهن ، دره ها و خیابان ها .پل ها اغلب به عنوان نقطه جهت یابی برای محدوده اطراف به کار می روند .نقش پل ها امروزه فقط به صورت عملکردی نیست و بیشتر از نقش زیبا سازی و هویت بخشی به شهربرخوردار می باشد و در نورپردازی شبانه نقش بسزایی دارد.

شیوه های مختلف نورپردازی پل ها

سیستم نورپردازی مناسب به معرفی اشیا، عکس ها، احجام و مناظر کمک می کند. ارتفاع، نحوه نصب، اندازه و نوع چراغ ها می توانند بر سیستم نورپردازی پل اثر گذار باشند، این سازگاری و هماهنگی نورپردازی باعث ایجاد حس بهتر در بینندگان می شود. هم چنین شرکت پایا رسا الکترونیک در نورپردازی پل ها به معماری و بافت منطقه نیز توجه کرده و نورپردازی هماهنگ و مرتبطی ایجاد می نماید. شرکت پایا رسا در هنگام انتخاب و نصب چراغ ها جهت نورپردازی سعی دارد چراغ ها را به گونه ای نصب نماید که در روز منظره نامناسبی نداشته باشد.مهندسین مجرب شرکت پایا رسا الکترونیک جهت نورپردازی پل ها طراحی و نصب را به گونه ای انجام می دهند که در نمای پل شاهد منظره ای ناهمگون و غیر اصولی نباشیم.

نورپردازی پل ها

در برخی از نورپردازی ها از چراغ های نامناسب و گوناگون جهت نورپردازی پل استفاده می شود که این نامناسب بودن باعث آشفتگی محیط می گردد. یکی از موضوعات مهمی که شرکت پایا رسا الکترونیک در نورپردازی پل ها در نظر میگیرد و نقش بسیار مهمی می تواند داشته باشد استفاده از حد اقل تعداد منابع نور با بهترین کارایی و کیفیت است که علاوه بر مصرف کمتر از انرژی، در روز نیز مناظر غیر همگونی ایجاد نگردد.

نورپردازی پل ها اغلب با سه رویکرد صورت می­گیرد: نورپردازی عملکردی، نورپردازی به منظور زیبایی و نورپردازی به منظور هویت بخشی. امروزه پل ها تنها نقش عملکردی ندارند و نقش هویت بخشی و زیبا شناسی آن ها اهمیت بیشتری دارد . پل ها هم چنین نقش مهمی در سیما و مناظر شبانه شهر دارند . در طراحی نورپردازی پل ها باید به جنس پل ، ویژگی سازه ای و عناصر شکل دهنده به ساختار پل  و جزئیات آن توجه ویژه ای شود . با نورپردازی پل می توان تصویر  متفاوتی از آن ارائه داد .

یکی دیگر از مواردی که شرکت پایا رسا الکترونیک در نورپردازی پل ها در نظر می گیرد، عدم استفاده از چراغ هایی با رنگ نور متفاوت و دمای رنگ بالا است زیرا چنین نورهایی باعث ایجاد فضای غیر یکنواخت و غیر هماهنگ در شهر می شود.

شرکت پایارسا هم چنین به ایمنی و حفاظت الکتریکی سیستم روشنایی ، نورپردازی و سیستم اتصال زمین نیز دقت می کند که مناسب باشد .به طور مثال یکی از موارد خطر آفرین در نورپردازی پل ها، نصب چراغ های دارای حفاظ روی گاردریل محافظ پل ها و عبور دادن کابل تغذیه آن ها از درون لوله ها می باشد که این کار باعث ایجاد خطرات جانی برای عابرین می شود.
شرکت پایا رسا الکترونیک با وجود مهندسین خبره برق و الکترونیک خود در نورپردازی پل ها از ضوابط طراحی مهندسی و استانداردهای مربوط به تغذیه چراغ ها و کابل کشی آگاه بوده و در اجرای نورپردازی های خود از این قواعد به طور کامل استفاده می نماید.

نورپردازی پل ها

ضوابط انتخاب چراغ توسط کارشناسان شرکت پایا رسا الکترونیک به منظور نورپردازی پل ها:

1- منحنی پخش نور چراغ و همچنین انطباق منحنی پخش نور
2- استفاده از چراغ های مرغوب با درجه حفاظت بالا به منظور افزایش طول عمر سیستم نورپردازی و روشنایی
3- استفاده از چراغ هایی با تجهیزات جانبی مطمئن برای نصب
4- امکان نصب محافظ چراغ به منظور جلوگیری از سرقت
5- استفاده از چراغ یابازده نوری مناسب
6- مشخصات ظاهری مناسب در صورت مشخص بودن چراغ در روز
7- استفاده از چراغ مناسب با توجه به کارایی چراغ
8- رنگ نور چراغ باید مورد توجه خاص قرار گیرد و باید با توجه به کاربری پل و شرایط موجود پل و سایر پل ها انتخاب شود.

نورپردازی پل معروف خلیج سانفرانسیسکو

برای نورپردازی طبیعی و زنده جلوه دادن برخی اشیاء از نور به رنگ روز یا آفتابی استفاده می کنیم زیرا نور خورشید بهترین منبع نوری است که در اختیار انسان ها قرار دارد .  در سال 2015 تصمیم گیری شد این پل توسط چراغ های ال ای دی روشن شود . برنامه ریزی طراحان توسط ۲۵۰۰۰ چراغ LED بود که در نهایت این شاهکار معماری را همانند یک بوم نقاشی زیبا و بی بدیل تبدیل کرد.

در حال حاضر با توجه به تکنولوژی چراغ های ال ای دی و عمر طولانی ۵۰٫۰۰۰ ساعتی آنها امید به نگهداری کمتر و خرابی بسیار کم آنها ما را برآن داشته که بیش از پیش به نورپردازی و بازی با نور فکر کنیم.

ساز و کار نورپردازی پل ها

نورپردازی و روشن کردن پل به آن شکلی که به نظر می رسد کار ساده ای نیست  . روشن کردن کابل ها با کم ترین آلودگی نوری نیازمند طراحی پیچیده ای است . این که شهروندان در 24 ساعت پل را یکنواخت ببینند کار ساده ای نیست . یکی از نکاتی که در نورپردازی پل ها حتما باید در نظر داشت این است که رانندگان،خلبان ها ، کشتی ها و قایق هایی که از زیر پل می گذرند نباید اختلالی در کارشان به وجود بیاید . نور پردازی همانند سایر مشاغل فقط یک بعدی نیست بلکه باید با دقت فراوان همه ابعاد را در نطر گرفت

سمت و سوی نورپردازی پل ها

با یک نگاه نمی توان در مورد سمت و سوی نورپردازی پل ها قضاوت کرد . هر فردی برای انتخاب سمت و سوی نورپردازی مشکلات و موضوعات حیطه شغلی خود را در نظر می گیرد .

به طور مثال اگر اداره شیلات و یا حیات وحش بخواهند در خصوص نور پردازی روی کارهای محوله خود نظارت داشته باشند، خواهند گفت که نورپردازی بی سمت و سو می تواند در چرخه طبیعی آبزیان تاثیر منفی داشته باشد. نور بدون محاسبه می تواند برای ماهیان و یا هر موجود زنده ای که در راستای روشنایی قرار بگیرد زیان آور بوده باشد. نور بدون اندازه گیری و نادرست می تواند چرخه طبیعی و زیستی را از بین ببرد.

بلایای طبیعی همچون طوفان و رعد و برق نیز عوامل مهمی هستند که نورپردازان به آن توجه دارند. هم چنین برای نگهداری و مرمت و یا رفع ایرادهای احتمالی نیز باید راه دسترسی وجود داشته باشد.

نورپردازی پل ها

منظر شهری، برآیند تصاویری از شهر است که مخاطب به واسطه آن شهر را درک می کند و پرسش درخصوص کیفیت آن، از مباحث روز مدیریت شهری است. مداخلات زیباشناسانه از رایج ترین اقدامات در ارتقاء کیفیت منظر شهری محسوب می شود و نورپردازی، جایگاه مهمی در این امر برعهده دارد. از طرفی، نورپردازی پل ها که جزء عناصر اصلی منظر شهری هستند، از مداخلات مهم زیباشناسانه است که به دلیل قابل رؤیت بودن از فواصل مختلف در سرعت های متفاوت، نقش چشم گیری در ساختار منظر شبانه دارد.

مراحل طراحی نورپردازی یک پل خاص

  1. تعیین اهداف نورپردازی : در ابتدا باید هدف نورپردازی پل(زیبایی و زیبایی شناسی – شناخت هویت مردم ومنطقه – ایجاد آرامش وامنیت – عدم ایجاد آلودگی نوری – ذخیره انرژی و بعد اقتصادی )
  2. برداشت اطلاعات تصویری و نقشه برداری از پل موردنظر
  3. بررسی روشنایی و نورپردازی پل با دستگاه ها و تجهیزات اندازه گیری روشنایی
  4. ترسیم پلان دو بعدی پل توسط نرم افزار مربوطه
  5. ترسیم سه بعدی پل در نرم افزار های مختص روشنایی
  6. تعیین نوع نورپردازی : انواع کلی نورپردازی عبارتند از : سنتی ، مدرن ، محسوس ، فعال و غیر محسوس و از جهت دیگر انتخاب نوع نورپردازی از لحاظ استاتیک یا داینامیک بودن نورپردازی
  7. تعیین نوع چراغ جهت نورپردازی
  8. در نظر گرفتن میزان شدت روشنایی و درخشندگی
  9. تعیین چگونگی اثر نور چراغ ها روی محیط بیرونی : گاهی حجمی توسط چراغ مستقیما روشن می شود و گاهی با استفاده از جهات متفاوت تابش نور و ایجادسایه به طور غیر مستقیم روشن شود .
  10. ارائه طراحی با توجه به استاندارد ها و ضوابط مرتبط

یکی از عوامل مهم در نحوه نورپردازی پل ها که شرکت پایا رسا الکترونیک به آن توجه می کند، به دست آوردن شناخت مناسب از جنس سطوح، موقعیت و شکل احجام مورد نورپردازی است.با شناخت سطوح می توان درک مناسبی از انعکاس نور آن ها به دست آورد . به دنبال آن کارشناسان متخصص در این امر در شرکت پایا رسا الکترونیک از چراغ هایی با رنگ نور و منحنی پخش نور مناسب استفاده می نمایند. بررسی معماری پل ها و فضای اطراف آن ها این امکان را برای طراحان شرکت پایا رسا الکترونیک فراهم می سازد که با دید خوب طراحی قابل قبولی ارائه نمایند.

نوشتهٔ پیشین
ویدیو مپینگ در مشهد
نوشتهٔ بعدی
ضوابط نورپردازی شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین ویدئو ها

keyboard_arrow_up